Stray Disc Tour 2021 Croatia
Toplice Sveti Martin
July 17-25
by Lagoda Disc Golf
Stray Disc Tour 2021 Croatia
Toplice Sveti Martin
July 17-25
by Lagoda Disc Golf

Tereni

Turneja će se igrati na tri terena različitih karakteristika, pa će tako igrači čija je želja osvojiti Stray Disc Tour morati pokazati sve tehnike disc golfa - igru na kratkim, ali i dužim stazama, igru na ravnom kao i neravnom terenu te igru na otvorenom i igru u šumi.

Vjerujemo da su tereni koje smo predvidjeli za ovaj tour doista pravi test za disc golfere i da će uspjeh u ovom natjecanju postati stvar prestiža i dokaz kvalitete svakog igrača ili igračice. Tereni za sve turnire će, najvjerojatnije, biti dosta slični onima iz 2019. koje možete preuzeti na ovoj stranici, uz iznumku planiranih malo većih promjena Jupiter's Shade terena. Finalne planove terena za 2020. godinu moći ćete preuzeti u PDF obliku u lipnju / junu.

Prvi turnir turneje biti će 5. Heat of Forester koji će se igrati u Varaždinu, na lokaciji gdje je već osam puta početkom studenog održan Drava Forester, a i prvo kolo EuroToura 2020 Spring Forester. Teren za ovaj turnir je jednim dijelom u park šumi, a drugim dijelom uz nasip rijeke Drave te igračima pruža užitak igre uz rijeku, ali i debeo šumski hlad. Staze su dužina od 70m do 170 m, pa priliku da pokažu snagu imaju i igrači s većim dometom diska. Trajanje runde na ovom terenu je oko 2,5 sata.

Drugi turnir je Jupiter's Shade koji će se igrati na terenu u Varaždinskim Toplicama. Na ovom terenu se igralo prve godine Stray Disc Toura, ali nakon ljetne oluje koja je 2017. godine porušila brojna stabla isti nije bio u funkciji. Početkom 2019. godine s predstavnicima Grada Varaždinske Toplice dogovoreno je ponovno dovođenje terena u funkciju, a vrlo vjerojatno će doći i do promjene nekih staza. Sam teren se nalazi u staroj park šumi i nudi jako puno promjena elevacije tako da je tehnika značajan faktor u igri.

Treći turnir, i finale toura, biti će treće izdanje Spa Hillsa i igrati će se djelom na golf terenu, a djelom u obližnjoj šumi. Ovaj teren kombinira duge i kratke staze te igračima daje priliku i da na savršeno pokošenim stazama isprobaju roller bacanja. Trajanje runde na ovom terenu je oko 3 sata.

Lokacije toura mogu se pronaći na GoogleMaps karti (biti će još dopunjene turističkim sadržajima).