Stray Disc Tour 2019 Croatia
Toplice Sveti Martin
July 13-21, 2019
by Lagoda Disc Golf
Stray Disc Tour 2019 Croatia
Toplice Sveti Martin
July 13-21, 2019
by Lagoda Disc Golf

Tereni

Turneja će se igrati na tri terena različitih karakteristika, pa će tako igrači čija je želja osvojiti Stray Disc Tour morati pokazati sve tehnike disc golfa - igru na kratkim, ali i dužim stazama, igru na ravnom kao i neravnom terenu te igru na otvorenom i igru u šumi.

Vjerujemo da su tereni koje smo predvidjeli za ovaj tour doista pravi test za disc golfere i da će uspjeh u ovom natjecanju postati stvar prestiža i dokaz kvalitete svakog igrača ili igračice. Tereni za sve turnire će, najvjerojatnije, biti jednaki ili gotovo isti kao i 2016. i 2017. godine. Planove terena za 2018. godinu možete preuzeti u PDF obliku s lijeve strane ove stranice.

Rezultate prošlogodišnje turneje možete pronaći na DG Metrix stranici, no treba napomenuti da se 2017. godine zbog oluje koja je uništila teren Jupiter's Shade, nije igrao drugi turnir na toj lokaciji već na improviziranom terenu Spa Hills A. Jednako kao i 2017. tour će se u tom konceptu igrati i 2018. godine.

Prvi turnir turneje biti će 3. Drava Forester Reverse koji će se igrati u Varaždinu, na lokaciji gdje je već pet puta početkom studenog održan Drava Forester, samo što će za ovaj turnir biti uređene nove staze, usmjerene u suprotnom smjeru od uobičajenog terena. Teren za ovaj turnir je jednim dijelom u park šumi, a drugim dijelom uz nasip rijeke Drave te igračima pruža užitak igre uz rijeku, ali i debeo šumski hlad. Staze su dužina od 70m do 250 m, pa priliku da pokažu snagu imaju i igrači s većim dometom diska. Trajanje runde na ovom terenu je oko 3 sata.

Drugi turnir je Spa Hills A koji će se igrati na terenu u Toplicama Sveti Martin s jednakim dizajnom kao i 2017. godine.

Treći turnir, i finale toura, biti će treće izdanje Spa Hillsa i igrati će se djelom na golf terenu, a djelom u obližnjoj šumi. Ovaj teren kombinira duge i kratke staze te igračima daje priliku i da na savršeno pokošenim stazama isprobaju roller bacanja. Trajanje runde na ovom terenu je oko 3 sata.

Lokacije toura mogu se pronaći na GoogleMaps karti (biti će još dopunjene turističkim sadržajima).