Stray Disc Tour 2021 Croatia
Toplice Sveti Martin
July 17-25
by Lagoda Disc Golf
Stray Disc Tour 2021 Croatia
Toplice Sveti Martin
July 17-25
by Lagoda Disc Golf

Pridružite nam seNakon što je turneja otkazana 2020. i 2021. godine uslijed pandemije Covid19, veselimo se poratku iste te njenom 5. izdanju 2022. godine. Predviđeni program turneje za 2022-u pogledajte na zasebnoj stranici.
Web stranica, za sada, nije u potpunosti ažurirana, ali isto će biti realizirano kroz jesen 2021.

Stray Disc Tour je događanje koje povezuje disc golf s ljetnim odmorom uz bazene te istraživanjem hrvatske prirode, kulture i gastronomije čime postaje odličan izbor za godišnji odmor igrača disc golfa, ali i njihovih obitelji i prijatelja. Turneja traje 9 dana, a sastoji se od tri PDGA certificirana turnira koji se igraju na tri različita terena. Glavna lokacija je resort Terme Sveti Martin gdje sudionici borave u 4* hotelu ili 3* apartmanima.

Nakon što je turnir Spa Hills 2015. godine dobio odlične reakcije od sudionika, ali i pobudio interes igrača iz cijelog svijeta za dolazak u prekrasan resort Termi Sveti Martin, odlučili smo cijelu priču podići na viši nivo i igračima ponuditi priliku za godišnji odmor uz disc golf, na koji mogu povesti i svoje obitelji ili prijatelje. Tako je nastao Stray Disc Tour - disc golf turneja od tri turnira igrana u 9 dana.

Na sva tri natjecanja prve turneje 2016. godine sudjelovalo je 16 igrača iz Hrvatske, Austrije, Finske, Švedske i Mađarske, a najmanje jedan nastup ubilježilo je ukupno 43 igrača.
S obzirom da su se svi dobro proveli i pronijeli dobar glas, već 2. izdanje toura 2017. godine imalo je značajan porast broja sudionika - cijelu turneju odigralo je 33 igrača iz Austrije, Hrvatske, Njemačke, Švedske, Finske, Estonije, Norveške, Mađarske i Slovenije, a najmanje jedan nastup ubilježio je 51 igrač.
Treće izdanje turneje igrano je od 30.6. do 8.7. 2018. godine, kako se samo mjesec dana kasnije na istom mjestu održavalo Europsko prvenstvo u disc golfu, broj sudionika bio je nešto manji (30 igrača iz 5 država), a zbog zapuštenog terena u Varaždinskim Toplicama, natjecanja su se održavala samo u Varaždinu i Toplicama Sveti Martin gdje su bila uređena dva različita terena.
Četvrte godine, od 13. do 20. 7. 2019. godine, igrao se tour na tri osnovna terena, a najmanje jedan nastup ubilježilo je 43 igrača iz čak 10 država - Austrije, Danske, Estonije, Finske, Hrvatske, Norveške, Rusije, Slovenije, Švedske i Švicarske.

U petoj godini Stray Disc Toura, s obzirom na situaciju s Covid-19 virusom, ne očekujemo porast broja sudionika, ali računamo kako će nam se pridružiti 30-ak igrača iz regije (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Austrija, Mađarska) te manji broj igrača iz drugih država (imamo najave sudionika iz Finske, Švedske, Ukrajine...).
Iako je bilo u planu, turnir Spa Hills se neće igrati kroz tri dana, već će ostati kao i do sada dvodnevni vikend turnir.

Broj prijava za natjecanje u svakom od tri turnira ograničen je na 84, odnosno turniri će se igrati u najviše 21 grupi po 4 igrača. Za svaki od turnira plaća se kotizacija to za Drava Forester Reverse (210kn / ~30€), Jupiter's Shade (160kn / ~21€) i Spa Hills (210kn / ~30€). Kotizacija za ove turnire uključuje organizaciju te dva ručka na terenu, a moguće ju je umanjiti na upit uz otkazivanje ručkova.

Turniri Stray Disc Toura će se igrati u dvije kategorije otvorene za amaterske i pro igrače - Open Men i Open Women. Poredak u drugim kategorijama se neće zasebno voditi. Juniorske kategorije će se voditi u slučaju da se na pojedinom turniru prijave barem dva igrača.