Organizator

Tvrtka Lagoda j.d.o.o. je osnovana 2012. godine s ciljem razvoja disc golf sporta na području Hrvatske te uz njega povezanih oblika turizma za što je 2013. godine dobila potporu Ministarstva turizma na natječaju za “Inovativni turizam”.

Osnivači tvrtke, braća Maja Šimenc i Dinko Šimenc, sportom se aktivno bave više godina te imaju bogato iskustvo sudjelovanja na međunarodnim turnirima i osobne konta­kte s igračima iz cijelog svijeta.

Tvrtka proizvodi i prodaje svu potrebnu opremu za uređenje i opremanje terena te organizaciju turističkih i sportsko-rekreativnih sadržaja. U realizaciji je i otvaranje web shopa putem kojeg će igračima biti dostupni diskovi i ostala oprema najpoznatijih svjetskih proizvođača.

Lagoda j.d.o.o. do sada je, u suradnji sa sestrinskom tvrtkom i turističkom agencijom DMK Vall 042, organizirala preko 30 međunarodnih disc golf turnira na kojima je sudjelovalo više od 500 igrača iz preko 30 država. Osim međunarodnih turnira, organizirali smo i pet prvenstava Hrvatske u disc golfu.
Prvi međunarodni disc golf turnir u Hrvatskoj “Drava Forester” održan je u studenom 2012. godine uz sudjelovanje 28 igrača i igračica iz Hrvatske, Austrije, Slovenije te Norveške. Već iduće godine turnir je održan pod licencom Svjetskog disc golf udruženja PDGA, a broj sudi­onika gotovo se udvostručio. Igrači iz Finske, Nizozemske, Danske i Islanda bili su samo neki od 50 sudionika iz ukupno 12 zemalja. Na sedmom izdanju turnira, održanom od 31 listopada. do 5. studenog 2018. godine sudjelovalo je 100 igrača i igračica iz 13 država, a za potrebne turnira ostvareno je oko 300 noćenja u hotelskom i privatnom smještaju. Za održavanje turnira projektiran je i uređen privremeni teren uz varaždinsku sportsku dvoranu “Arena” koji je obuhvatio nasip rijeke Drave te obližnju park šumu. Na ovom turniru su do sada sudjelovali i neki od najboljih igrača na svijetu poput Simona Lizottea, Phila Brathwaitea i Jona Baldwina.
Svojevrsna kruna dosadašnjeg rada tvrtke je organizacija 12. Europskog prvenstva u disc golfu koje je od 15. do 18. kolovoza 2018. godine održano u Toplicama Sveti Martin uz sudjelovanje 200 igrača iz 27 država.
Novost u razvoju disc golf turizma je i devetodnevni disc golf aranžman "Disc golfom kroz Hrvatsku" koji je po prvi puta održan od 29. prosinca do 6. siječnja 2019. godine, a na kojem je kao poseban gost sudjelovala i četverostruka svjetska prvakinja u disc golfu - Paige Pierce.

Lagoda Disc Golf nakon postavljanja svakog terena kojeg proje­ktira aktivno sudjeluje u njegovom korištenju kroz organiziranje edukacija i treninga za zainteresirane građane i turiste, pokretanje i koordiniranje lokalnih i regionalnih liga te domaćih i međunarodnih turnira. 
Također, tvrtka potiče osnivanje lokalnih disc golf klubova te im pruža svekoliku potporu pri registraciji, početnom djelovanju, razvoju i osmišljavanju različitih disc golf sadržaja s ciljem omasovljenja kluba i aktivnog uključivanja u sport što šireg kruga lokalnog stanovništva.

Lagoda Disc Golf ekipu čine:
Dinko Šimenc - direktor tvrtke, poslovi direktora turnira, organizacije smještaja sudionika, provedba popratnih sadržaja...
Maja Šimenc - suvlasnik tvrtke, poslovi organizacije i provedbe događanja, fotografiranje